Cursus Nederlands (NT2)

Cursus Nederlands (NT2)

In ons Talenpraktikum Drechtsteden zijn verschillende cursussen Nederlands voor anderstaligen voorhanden, waarbij elke cursus Nederlands gericht is op het niveau en nationaliteit van de cursist. De beginnerscursus Nederlands is te volgen vanuit de moedertaal (Engels, Duits, Italiaans, Frans, Indonesisch, Portugees, Spaans, Turks).

De lessen worden gegeven d.m.v. cd`s en een docent. Deze cd`s zijn door ons ontwikkeld en zijn net als privélessen: eerst krijgt men uitleg en daarna spreek- en schrijfoefeningen. De docent helpt hierbij.

Voorbereiding op het Inburgeringsexamen
Sinds 1 januari 2007 moeten veel nieuwkomers het Inburgeringsexamen doen.
Het ENT biedt cursussen op maat aan die u hierop voorbereiden. Om aan deze cursus mee te doen dient u minimaal niveau A2 van de Nederlandse taal te beheersen. U leert veel over de Nederlandse taal en de Nederlandse samenleving. Er wordt in deze lessen ook veel aandacht besteed aan spreek- en luistervaardigheid. U leert dit direct te gebruiken in de dagelijkse praktijk. Na het volgen van deze intensieve inburgeringscursus heeft u een goede slagingskans voor het Inburgeringsexamen.

Cursus Nederlands ter voorbereiding op het Staatsexamen 1 (toelatingseis Nederlands MBO):
U beheerst de Nederlandse taal op niveau A2 en u bereidt u gericht voor op het Staatsexamen 1.

Cursus Nederlands ter voorbereiding op het Staatsexamen 2 (toelatingseis Nederlands HBO/Universiteit):
U beheerst de Nederlandse taal op niveau B1 en u bereidt u gericht voor op het Staatsexamen 2.

Maak een afspraak voor een gratis intake gesprek en/of persoonlijk studieadvies. Als u wilt, kunt u direct starten met de training.

Minimale trainingsduur: 30 uur
Vooropleiding: Geen
Huiswerk 40 uur
Trainingsprijs: € 15,00 per uur
Lesmateriaal: € 48,00
Locatie: Papendrecht


Heeft u een vraag over een cursus Nederlands of wilt u een afspraak maken voor een proefles, klik dan op informatieaanvraag.